IJsselbos

IJsselbos

Vlak bij Nieuwegein, maar ook compleet in de natuur, ligt het IJsselbos. Een wandeling van ongeveer vier kilometer zigzaggend door het IJsselbos. Je loopt door het bos, over open velden en langs de stad.

Wij hebben geparkeerd bij dezelfde parkeerplaats die je gebruikt voor het bezoeken van Natuurkwartier Nieuwegein. Vanaf daar begint ook de wandeling naar het IJsselbos van IVN . Je kunt ook dichterbij het bos parkeren, maar dan moet je een andere route moeten kiezen.

Vanaf de parkeerplaats loop je een tijd langs de gracht, tot je bij een doodlopend straatje uitkomt. Als je hier links kijkt zie je heel goed verstopt in het bos een boomhut. Dit vonden de kinderen het gaafste stukje van de wandeling. Het was wel een lichtelijk onveilig huisje, die er niet heel stabiel uitzag, maar toch pasten er drie kinderen in.

Daarna kun je al aardig vlot het bos induiken. Er lopen een hele boel weggetjes kriskras door elkaar. Veel van die paden komen uit bij het open veld in het midden. Hier genoten een boel honden van de twee plassen water die verspreid zijn. Maar ook de kinderen zagen hun kans vrij om weer eens uitgebreid te “vissen”.  Je komt tijdens de wandeling ongeveer 3 keer langs dit veld, elke keer vanuit een andere hoek om daarna weer ergens de bosjes in te verdwijnen.

Wat wij, als volwassenen, het gaafste stuk van de wandeling vonden was het pad langs het moeras. Dit was echt heel erg gaaf. We liepen er alleen en je had het gevoel dat er steeds een alligator uit het water kon komen. Er waren op dat moment ook enorm veel paddestoelen te vinden.

De terugweg loop je weer aardig dezelfde route. Dat is wel jammer, want er zijn in mijn beleving genoeg andere routes die de wandeling diverser zouden maken. Toch is het fijn om zo dichtbij huis toch ver weg te voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.