Viking Adventure Park in Ewijk

Viking Adventure Park in Ewijk

Er ligt een verlaten viking dorp, midden in de groene heuvels bij Ewijk! Dat is een interessant gegeven, dat de Betuwekids met veel plezier hebben ontdekt. Wie zowel een beetje viking-inspiratie op wil doen als heel veel verschillende dingen tegelijkertijd wil proberen, is bij Viking Adventure Park in Ewijk aan het goede adres.

Parkeren kan op een grote parkeerplaats van de bijbehorende vakantiehuisjespark. Nu miste er op het moment van bezoeken wel de bewegwijzering. Hierdoor hebben wij een flinke omweg gelopen richting het Viking Adventure Park. Onze tip: zoek op de parkeerplaats naar enige borden. Zo kun je namelijk een stuk korter lopen. De toegangsweg zit ongeveer ongeveer links aan de overkant van waar de parkeerplaats inrijdt. Als je bij een klein kinderboerderijtje komt, dan ga je de verkeerde kant op…

Het is duidelijk dat de focus van het Viking Adventure Park ligt op het klim gedeelte. Het idee is zeer leuk bedacht, alleen op uitvoering slaan ze flink de plank mis. Op het terrein heb je dus een klimbos, maar daarvoor zijn aparte tickets nodig. Wat je wel kunt doen met een toegangskaartje voor het Viking Adventure Park is bijvoorbeeld een helm knutselen bij een kleermakers-werkplaats, of een pijl en boog maken bij een wapen-werkplaats, of spelen in een zandbak in de vorm van een viking schip, een uitkijktoren beklimmen of kanovaren of vuur maken met echte vuurstenen. Er zijn ook een boel dingen te doen die niet per se viking gerelateerd zijn, zoals bmx fietsen, met een trekvlot heen en weer varen, oud hollandse spelletjes spelen, een viking speurtocht doen, minigolven, disc golven, klootschieten en een blote voeten tocht maken.

Hoewel de lijst super leuk lijkt, en wij heel enthousiast het park betraden, vielen we er toch over dat het park een beetje sfeer miste. Het komt inderdaad over als een verlaten dorp. Zo was het onkruid vrij hoog, is er nogal wat een beetje kapot of zelfs erg kapot. Hoewel de werknemer aan de balie heel vriendelijk was en alles heel uitgebreid heeft uitgelegd, hebben wij daarna niemand meer gezien. Je bent vrij om te ontdekken en te doen en daarbij krijg je complete vrijheid. De borden die bij elk onderdeel staan zijn heel sterk en maken begeleiding minder nodig, maar het had meer charme opgeleverd. Er is op het park ook een horeca gelegenheid en een schoon toilet. Wij waren verder de enige bezoekers voor het adventure park. De meeste mensen lieten het Viking Adventure Park links liggen en vermaakten zich bij het klimbos.

Wellicht als de kinderen groter zijn gaan we terug voor het klimbos. Dat zag er heel leuk en wel goed verzorgd uit. Het Viking adventure park, waar een kaartje 12,50 per persoon kost, is misschien leuker om te bezoeken als groep waar je er de hele dag voor uittrekt. Of als bezoeker van het nabijgelegen vakantiepark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.