Kabouterpad Leersumse veld

Er zijn een heleboel leuke kabouterpaden te vinden in Nederland. Het Kabouterpad Leersumse veld hoort zeker in dat lijstje thuis. Het is een route van ongeveer 1 km door het bos bij Leersum. Tijdens deze korte wandeling kom je allemaal kabouters tegen met elk hun eigen naam. Als je goed kijkt zie je ook nog veel andere dieren.

Normaal gesproken kun je in het weekend bij de Veldschuur een kaboutermuts en kabouterboek kopen, waarna je op zoek kunt naar de start van het kabouterpad. In het kabouterboek staan opdrachten die je op het pad uit kunt voeren. Helaas is de Veldschuur op dit moment gesloten door de coronamaatregelen.

Wij zijn dus zelf op pad gegaan en hebben gespeurd naar de kabouters en dieren in de bomen. Onderweg kom je ook een grote hut tegen, die gemaakt is van takken. Onze kinderen hebben daar een tijd lekker in gespeeld. Aan het einde van het pad is een picknickplaats gemaakt om nog even samen iets te eten en drinken aan de picknicktafel. De kinderen kunnen hier ook heerlijk spelen in het hutje of lopen over de balken. Al met al zeker een leuk pad om eens te gaan ontdekken.

Naast het kabouterpad is er nog veel meer te ontdekken op het Leersumse Veld. De uitgestrekte hei, afgewisseld met stukken bos, het water en de vele willekeurige paadjes maken dat je heerlijk kunt zwerven. Er zijn ook verschillende andere korte en langere routes te lopen. De rust zorgt ervoor dat je je bijna op een Afrikaanse steppe waant. Met een beetje geluk kom je ook de wilde koeien die het gebied begrazen tegen en kom je langs de ‘sprookjesboom’ waar een gezichtje in staat.

Het Leersumse Veld is in het weekend vaak erg druk, maar op doordeweekse dagen in de ochtend is het er heerlijk rustig. Zowel het Kabouterpad als de rest van het gebied zijn zeker het bezoeken waard!

Ben je enthousiast over het Kabouterpad Leersumse Veld en wil je andere kabouterpaden gaan ontdekken? Kijk dan ook eens bij het Kabouterpad in Renkum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.