MTB kinderroute Ede

In Ede is een leuke, uitdagende MTB kinderroute gemaakt om samen met je kind te mountainbiken. De route is 4,6 kilometer lang en laat je slingeren door het Edense bos.

De route start bij Steakhouse Amadeus. Het eerste stukje volg je de paarse route tot de groene kinderroute met een dennenboom en daaronder twee rondjes aangegeven staat. De route gaat een beetje op en af en heeft twee stukken die wat verder aflopen, waardoor je daar een vaartje krijgt. Ook kom je kombochten (die hier de naam kontbochten hebben gekregen) tegen. Voor onze oudste van 5 was de route zeker een leuke uitdaging. “Dit is echt leuk” was zijn samenvatting van dit uitje.

Het is een speciale kinderroute, wat betekent dat het aangelegd is voor kinderen en zij voorrang hebben op volwassen mountainbikers op deze route. Het is wel een echte mountainbikeroute, dus vergeet niet om een helm op te doen en zorg dat je kind al voldoende handigheid heeft op zijn fiets. Door de bochten en bulten is het van belang voldoende te kunnen sturen en remmen.

Al met al is deze MTB kinderroute een leuke manier om je kind kennis te laten maken met het mountainbiken en samen een lekker rondje te fietsen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.