MTB kinderroute Austerlitz

Voor een lekker actief uitje ben je in Austerlitz aan het goede adres. Hier is een mooie MTB kinderroute voor de mountainbike aangelegd.

Vanaf de parkeerplaats van eetcafe Ouwekamp aan de Oude Postweg 144 in Austerlitz kun je starten met deze speciale kinderroute. Deze route van 4,5 kilometer wordt aangegeven door twee verschillende kindermtb-tekens met dieren en is hierdoor gemakkelijk te volgen. Een deel van de route is onderdeel van een MTB-route van Austerlitz, maar kinderen hebben op dit stuk voorrang. Vergeet niet om een helm op te doen en zorg dat je kind al voldoende handigheid heeft op zijn fiets. Door de bochten en heuveltjes is het van belang voldoende te kunnen sturen en remmen. Langs de route is ook een ‘kikkerpad’ gemaakt, waar je kunt oefenen om te fietsen over boomstammen en te fietsen over een flinke bult.

Om de routes op de Utrechtse Heuvelrug te mogen rijden is een vignet nodig, dat voor 7,50 kan worden gekocht bij een van deze verkooppunten. De opbrengst van het vignet komt ten goede aan het onderhoud, vernieuwing en uitbreiding van de routes op de Utrechtse Heuvelrug.

Ben je enthousiast geworden en wil je de andere MTB kinderroute in Nederland ook gaan rijden? Kijk dan even hier voor onze blog die we eerder schreven over de kinderroute in Ede. Ben je nog niet klaar met het ontdekken van deze regio, dan is er ook een mooie wandeling bij de piramide van Austerlitz waar je nog even naartoe kunt rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.