Park Vijverberg in Tiel

Park Vijverberg in Tiel

De Vijverberg in Tiel is weer een park van Cool Nature, net zoals Het Speelse Veld in Beneden-Leeuwen. De speeltuin ligt bovenop, naast en in de heuvel van de Vijverberg in Tiel. Het is een park aangelegd met natuurlijke speelplekken, zoals een houten parcours en een houten klimrek.

Parkeren kun je bij je in de nieuwbouwwijk aansluitend aan het park. Wij hebben langs de kant bij de ingang kunnen parkeren, maar je kunt ook iets verder de wijk in gaan. Je loopt eerst de heuvel op. Bovenop de heuvel zie je dat er een kleine krater in de vijverberg zit waar veel mogelijkheden hebt tot picknicken. Er is een cirkel met kleine houten paaltjes, picknicktafels en een grote ligweide waar je uitgebreid de mogelijkheid hebt om een kleedje neer te leggen.

Het pad leidt je verder omhoog naar de top van de heuvel. Hier kun je schitterend over de uiterwaarden en het water kijken. De kinderen vonden vooral de boten die langzaam over het water voeren heel erg tof om naar te kijken. Ook boven op de heuvel heb je verschillende bankjes om te zitten, maar wij gebruikten het om beter te kunnen kijken naar de bootjes.

Vanaf de heuvel loop je naar beneden en kom je bij de speelattributen. Het eerste dat we zagen was een klein parcours waar je met behulp van touwen over een balk kunt lopen. De kinderen wilden graag daar in de zandbak maar in verband met het stormachtige weer was dat geen goed idee. Verderop heb je nog een parcours, wat bouwtunnels waar je doorheen kunt kruipen én een klimrek. De boomstamwipkip was erg in trek, ook bij de volwassenen, om te checken wie beter kan balanceren.

Op een veldje verderop heb je een boomstamwipwap en een kleine boomstamwipkip. Maar favoriet waren de schommels. Deze schommels waren trouwens opvallend hoog opgehangen. Iedereen heeft even kunnen schommelen, met een prachtig uitzicht over de uiterwaarden.

Omdat het begon te hagelen zijn we niet lang gebleven. We moesten op een gegeven moment zelfs naar de auto rennen, omdat het wel erg hard los ging. De kinderen hadden nog veel langer willen blijven. Ook toen ze zagen dat er nog een skatepark was. We hebben niet uitgebreid de tijd genomen om te kijken wat hierop allemaal werd aangeboden, maar het zag er leuk en verzorgd uit. Ik geloof dat er zelfs een twister spel te spelen viel.

Voor een vlot uitje kun je echt terecht bij de Cool Nature Vijverberg in Tiel, helemaal als het weer meewerkt en je het kunt combineren met een picknick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.