Spelen in het bos op Heerlijkheid Mariënwaerdt

In Beesd ligt Heerlijkheid Mariënwaerdt, een familielandgoed waar je heerlijk kunt spelen in de natuur. In het weekend gaan wij regelmatig met de kinderen die kant op om een wandeling te maken in het bos. Ook over de rest van het landgoed kun je goed wandelen. Er is veel mooie natuur en er zijn nog veel oude gebouwen te vinden. Parkeren kan bij de Stapelbakker of op de parkeerplaats aan het einde van de Kloostersteeg. Deze parkeerplaats ligt dichtbij de Linge, waar je zo het stukje bos in loopt en waar ook een klein strandje te vinden is.

Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen over het landgoed. De Stapelroute is met 2,5 km de kortste route. De Kloosterroute is 4,8 km lang en er zijn ook routes van 7,5 en 12,5 km. Als je de wandelroutes volgt, loop je langs verschillende landhuizen en andere monumentale gebouwen. Onze kinderen waren vooral onder de indruk van de hooibergen. Ook zijn er akkers, weiden en boomgaarden. Wij lopen meestal naar het bos en zien wel waar we uitkomen als we de kinderen laten bepalen of we naar links of naar rechts gaan. Het stuk bos is groot genoeg om het gevoel te krijgen heel diep in het bos rond te dwalen en klein genoeg om niet echt te verdwalen. Voor we vandaag gingen had het ook nog geregend, wat een geluk; genoeg plassen om in te springen.

Vaak eindigen we in het pannenkoekenhuis De Stapelbakker, waar je gezellig binnen kunt zitten of van iets lekkers kunt genieten op het grote terras. De kinderen kunnen buiten spelen in de speeltuin en op het grasveld. Voor het eten wordt veel gebruik gemaakt van biologische producten van het eigen landgoed. Ook de Stapelbakker is op dit moment binnen gesloten vanwege de Coronamaatregelen, maar er is wel de mogelijkheid iets af te halen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.