Speuren bij Kasteel Doorwerth

Speuren bij Kasteel Doorwerth

Wat verrassend leuk en interactief was dit uitje. Op een heerlijke zomerse dag hebben wij genoten van kasteel Doorwerth en de prachtige uiterwaarden om het kasteel. Kasteel Doorwerth is verrassend genoeg uitermate geschikt voor kleine kinderen en zelfs een enorme aanrader.

Parkeren kan prima bij één van de drie parkeervelden naast het kasteel. Hoewel we er redelijk vroeg waren was het al aardig druk. Hoogstwaarschijnlijk vanwege de vele wandelingen die vertrekken vanaf Kasteel Doorwerth. Wij hebben, omdat het kasteel nog niet open was, eerst een rondje door de moestuin gelopen. Wat is die prachtige aangelegd en goed gevuld. De jongens keken hun ogen uit bij al die verschillend gekleurde groenten.

Net buiten de moestuin kun je ook één van de vele routes volgen. Je kunt bijvoorbeeld rondom het kasteel de buitenspeurtocht volgen. Ene ‘Jan Binken’ heeft bestek en tafelzilver gestolen en die moet je via bordjes terugvinden. Je loopt hierdoor een prachtig rondje om het kasteel heen. En je eindigt bij een leuke minispeeltuin waar je in een zandbak kunt zoeken naar het tafelzilver.

Bij de speeltuin kun je ook meteen doorsteken naar het kasteel. We hebben eerst nog in het restaurantje een kopje koffie/thee gedronken. Dit is niet per se ingericht voor kinderen, zoals verschoonkussen op het herentoilet naast de urinoirs; dat voelt toch een tikkeltje vreemd aan. Het restaurant heeft wel een boel heerlijke taartjes, waarbij ook veel glutenvrije opties.

Eindelijk konden wij het kasteel in (gereserveerd tijdslot) en bij aankomst was het al duidelijk dat dit kasteel absoluut niet geschikt is voor kinderwagens, zelfs geen buggy’s. Wij hebben in het kasteel de ‘Ik zie, ik zie’ speurtocht (2 euro) gedaan. Dit was een geweldige aanvulling op de route. In iedere kamer moet je van plaatjes in het boekje de echte voorwerpen vinden. De jongens vonden dit helemaal geweldig en waren er opvallend goed in. Hierdoor zie je misschien ook wel meer dan als je zelf een rondje met kinderen loopt.

Er zijn ook heel wat knopjes om op te drukken én opgezette dieren (misschien wel te veel) om naar te kijken, wat het ook spannend maakt voor de kinderen. Het kasteel is heel interessant en kindvriendelijk opgezet, maar de trappen zijn wel een tikkeltje gevaarlijk en steil. Aan het eind is er nog een winkeltje met speelgoed en streekproducten. We zijn ongeveer een uur binnen geweest. Al met al was het een prachtig uitje voor een zonnige dag.

Het is echt een aanrader, ook voor regenachtige dagen. Wij komen hier zeker nog eens terug! Eventueel te combineren met een bezoek aan speelbos Schuytgraaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.