Spionnenroute bij Fort ’t hemeltje

Spionnenroute bij Fort ’t hemeltje

Wat een spannend avontuur is de spionnenroute bij Fort ’t Hemeltje! En naast dat de route super spannend gemaakt is, is ook de omgeving prachtig! De route die je aflegt valt qua afstand reuze mee, ongeveer 1,5 kilometer. Maar wat je ondertussen allemaal ziet en moet doen maakt dat je ongeveer anderhalf uur tot twee uur bezig bent.

Parkeren kan heel gemakkelijk op het ruime parkeervak buiten het fort. Om de kaart op te halen ga je over de brug, waar je aan de rechterkant een brievenbus ziet! Stiekem openen, zodat de poortwachter je niet ziet! Daarna ga je weer terug richting de parkeerplaats.  Je loopt hierna ongeveer 200 meter over de weg. Er is wel een berm, maar geen stoep. Na die 200 meter kun je of over het hek klimmen zoals kinderen het gevoel hadden óf gewoon door het poortje.

De route voert je eerst om het fort heen. Hier kun je ondertussen leren over de dieren die in de omgeving zijn maar ook over het fort zelf. De omgeving is heel mooi en uitgestrekt en je voelt je best ver weg van de bewoonde wereld, afgezien De weg is niet per se geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. De paden zijn soms smal én er lagen halve bomen op de weg. Ze raden zelfs aan een tak mee te nemen om eventuele brandnetels en prikkelplanten aan de kant te duwen.

Als je een rondje om Fort ’t Hemeltje hebt gelopen kun je daarna het fort op! Maar pas op voor de poortwachter, sluip onder zijn ramen door om niet gespot te worden. Maar dat is niet het enige wat zo spannend is! Je gaat namelijk door verschillende donkere ramen met spinnenwebben gluren. Maar het spannendste is wel door de pikdonkere gang lopen, waar je echt geen hand voor ogen ziet. Je krijgt verschillende opdrachten mee voor in de tunnel en af en toe is er een kamer met meer licht, maar het was wel erg spannend.

Uiteindelijk hebben wij in ongeveer ander half uur de route gelopen en alle opdrachten voldaan en konden wij de geheime kist aan het eind openen. Hierin lag een leuke Betuwekids proof verrassing op ons te wachten. Fort ’t Hemeltje is super goed bewaard gebleven, de natuur is mooi en het verhaal van de spionnenroute is superspannend. Een succesverhaal voor een kort uitje. Wil je het langer maken, dan kun je het combineren met het nabijgelegen Waterliniemuseum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.