Vies worden bij de Boswerf in Zeist

Vies worden bij de Boswerf in Zeist

Wie een uitje zoekt waar je echt lekker vies kunt worden, die kan zijn hart ophalen bij bezoekerscentrum Boswerf in Zeist. Een modderkeuken, blotevoeten pad en een natuurspeeltuin zorgen voor genoeg vermaak voor een paar uur.  Schone kleren zijn hierbij wel een must!

Parkeren kan bij de parkeerplaats iets van het bezoekerscentrum af. Navigeer naar Boswerf Zeist en ondanks dat je tot het eind twijfelt of je wel goed rijdt, komt het uiteindelijk toch goed. Midden in een (chique) woonwijk, aan het eind van een doodlopend straat is er een vrij ruime parkeerplaats. Fietsen kunnen doorfietsen naar het centrum, waar een fietsparkeerplaats is.

Het bezoekerscentrum ligt prachtig in het Zeisterbos, dus goed te combineren met een mooie wandeling, bijvoorbeeld de Dierenroute. Het bezoekerscentrum is bereikbaar tussen bepaalde tijden (check eerst Bezoekerscentrum De Boswerf op Google), buiten openingsuren is het toegangshek gesloten.

Bij binnenkomst is er als eerste een speeltuin met boomhut zichtbaar. Ook is er een glijbaan en zijn er meerdere picknicktafels en bankjes. Ook is er een klein ’to go’ restaurant in het bezoekerscentrum Boswerf. Rondom het bezoekerscentrum heb je verschillende leuke stukjes om te ontdekken. Als je links afslaat kom je bij een prachtig bijentuin uit. Hier zie je ook verschillende bijenkorven hetgeen weer zorgde voor een leuke leerzame les. Achter de bijentuin heb je het beleefbos, waar alles op de zintuigen inspeelt. Vooral het blotevoeten pad werd hier enorm gewaardeerd.

Na het beleefbos kom je uiteindelijk bij het natuur-speelbos met de modderkeuken. Er zijn hier gelukkig stoelen want de jongens hebben zeker drie kwartier modderpannenkoeken gebakken met water uit de pomp boven aan de nabijgelegen heuvel. Heerlijk dat kinderen hier gewoon kunnen spelen in de natuur. Uiteindelijk had je ook nog een klimparcours, maar deze was voor onze Betuwekids van drie nog echt te hoog gegrepen.  

De Boswerf in Zeist was een echt succes uitje. Het uren lang vermaken in de natuur is iets waar Betuwekids enthousiast van wordt en dat kwam hier goed tot zijn recht. Een aanrader om in ieder geval één keer te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.