Wandelen en naar de uitkijktoren in de Kaapse bossen

In de Kaapse bossen bij Doorn kun je heerlijk wandelen. Wij hebben twee routes gelopen die beide goed te doen zijn met kleine kinderen. Er zijn daarnaast ook langere routes beschikbaar en je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen rondje bepalen. 


Het rondje Helenaheuvel is 1,8 km lang en gemarkeerd met gele paaltjes. Je loopt door het bos en eindigt op de heide, die in augustus mooi paars was. Er is daar ook een grote zandvlakte waar de kinderen nog even hebben gespeeld. Vanaf hetzelfde vertrekpunt staat Uitkijktoren de Kaap aangegeven, een wandeling van 1km. Van boven heb je bij helder weer een fantastisch uitzicht over Utrecht en kun je zelfs de Dom zien. Het is wel een flinke klim, want de toren is 25.6 meter hoog. Leuk detail is dat de bankjes rondom de toren hetzelfde ontwerp hebben als de toren zelf.  


Beide routes staan aangegeven vanaf parkeerplaats Helenaheuvel in Doorn. Je vindt daar ook chalet Helenaheuvel, waar je iets kunt eten en drinken. Kijk voor andere (ook langere) routes in de Kaapse bossen eens op de site van Natuurmonumenten. Er is hier genoeg te ontdekken. 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.