Verrassende wandeling bij Kasteel Soelen

Verrassende wandeling bij Kasteel Soelen

Wat is dit een verrassende wandeling bij Kasteel Soelen in Zoelen. Wij hebben de wandeling van 2,5 kilometer gelopen, maar er zijn ook andere wandelingen mogelijk. Je begint de wandeling bij de parkeerplaats aan de Achterstraat en volgt de gele paaltjes. Let op dat je er niet voorbij rijdt, want onze navigatie stuurde ons eerst voorbij de parkeerplaats.

De wandeling is erg divers. Je begint met wandelen langs allemaal akkervelden, waarna je je langzaam richting het bos begeeft. Je loopt over statige lanen met hoge bomen, maar ook over kleinere paden. Onderweg zie je nog verschillende boerderijdieren, zoals koeien en schapen. Elke bocht die je neemt zorgt voor een nieuwe verrassing. Wij liepen in de herfst en hebben genoten van de prachtige najaars taferelen. De bomen waren getooid in alle mooie kleuren en bladeren knisperend onder onze voeten. Het bos is niet erg bekend, waardoor het vrij rustig is. Op momenten kun je je even helemaal alleen op de wereld wanen.

Uiteraard kom je ook langs Kasteel Soelen. Dit kasteel bestaat uit meerdere gebouwen (kasteel en koetshuis) en een toegangspoort. Het kasteel stamt uit de 17e eeuw en is goed bewaard gebleven. Het kasteel wordt momenteel bewoond en is daardoor niet opengesteld voor publiek. Als je de gele markeringen volgt loop je om het kasteel heen en zie je het niet vanaf de voorkant. Wij zijn wel even richting het kasteel gelopen om het goed te kunnen bekijken en zijn daarna weer teruggelopen naar het pad.

Het laatste stukje leg je over de weg af. Hierbij is geen stoep aanwezig en de weg is vrij druk. Er is wel een omweg mogelijk die ook goed aangegeven staat. De gehele wandeling is goed te doen met de kinderwagen, alle paden zijn goed verzorgd. Wij komen zeker terug, wat een mooie wandeling bij Kasteel Soelen in Zoelen en dat zo dichtbij.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.