Schitterende Wandeling bij Waardenburg en Neerijnen

Schitterende Wandeling bij Waardenburg en Neerijnen

Wat is dit weer een pareltje! Een bos vol met kastelen en andere historische gebouwen. Een mooie afwisselende wandeling van 2,4 kilometer door bos, over dijken en als extraatje een kasteeltuin. Genoeg spanning en sensatie voor kleine prins(ess)en en ridders tijdens deze wandeling bij Waardenburg en Neerijnen.

Je parkeert bij restaurant het Stroomhuis, dat omdat het gesloten is een beetje een grimmige uitstraling heeft. Je steekt het bruggetje over en volgt de rode paaltjes. De rode paaltjes worden wel eens afgewisseld met rode pijltjes, wat volgens mij niet geheel de bedoeling is. Je loopt eerst door een klein bosje, gevolgd door weilanden met schapen richting Kasteel Waardenburg. Dit kasteel is al gebouwd in 1265, waarschijnlijk eerst van hout. In de jaren erna zijn er steeds stukken bijgebouwd, en dat zie je ook aan de verschillende stijlen. Vanuit elke richting was het kasteel totaal anders. Dit had een heel gaaf effect.

Na het kasteel word je op een mooie boerderij en een nog mooiere molen getrakteerd. Je loopt hier een heel stuk over de dijk, met een heel wijds uitzicht. Je neemt de eerste afslag eraf en hier loop je dan richting hervormde kerk Neerijnen, een prachtig gele kerk, wellicht bekend van de aflevering van ‘Floortje blijft hier’ (seizoen 1 aflevering 2). Wij zijn hier even van het pad afgegaan om door de kasteeltuin te lopen. Deze zal in de lente/zomer schitterend zijn om door heen te lopen.

Hierna zijn wij de precieze richting een beetje kwijtgeraakt doordat we de paaltjes niet duidelijk konden volgen. Het bosje is gelukkig niet heel groot en we hebben de parkeerplaats zonder veel moeite terug kunnen vinden.

Over deze wandeling bij Waardenburg en Neerijnen ben ik net zo enthousiast als over de wandeling bij kasteel Soelen. Ook hier gaan we veel vaker terugkomen. Wellicht gaan we ze dan combineren met de andere wandelingen van ongeveer één km die je ook kunt lopen, bijvoorbeeld de gele paaltjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.