Fietstochtje vanuit Culemborg

Op een mooie lente- of zomerdag is een fietstochtje altijd een goed idee. Vanuit Culemborg kun je een aantal mooie rondjes maken. Eerder schreven we al eens over het rondje pontje via Beusichem. Dit keer fietsten we een rondje via Werk aan de Groeneweg. Even lekker uitwaaien op de dijk en door het veld weer terug.

De fietstocht van ongeveer 10 km start goed met een overtocht met de pont. Onze kinderen blijven dit altijd leuk vinden. Met een beetje geluk zie je een trein en een grote boot voorbij komen. Aan de overkant renden drie hazen over het gras met ons mee naar de dijk. Op de dijk sla je linksaf en fiets je de Lekdijk af naar Werk aan de Groeneweg. Onderweg is er genoeg te zien, onder andere koeien, paarden en schapen.

Werk aan de Groeneweg is een leuke tussenstop. We schreven hierover eerder al eens deze blog. Dit keer hebben we hier even een rondje gelopen voor we weer op de fiets klommen om terug te keren naar Culemborg.

Vanaf de parkeerplaats van Werk aan de Groeneweg sla je rechtsaf en ga je bij de t-splitsing weer naar rechts (Achterdijk). Deze weg, waar we veel tractoren en treinen tegen zijn gekomen, vervolg je tot je rechts af kan slaan naar de Scheidingsweg. Hier staat Culemborg ook op een bord aangegeven. Aan het eind van de Scheidingsweg fiets je de dijk weer op en zie je de Veerweg richting de pont al weer liggen.

Weer terug in Culemborg hebben we nog even bootjes gekeken en een spelletje gespeeld bij Pipowagen de Vrijbuiter. Dit is een leuke plek naast de pont waar je iets lekkers kunt eten en drinken om het fietstochtje goed af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.