Vijf favoriete uitjes van Mandy

Alweer een jaar lang kun je op onze site elke week onze ervaringen lezen met een nieuw uitje in of rond de Betuwe. Een goed moment om er vijf uitjes uit te lichten om inspiratie op te doen voor de herfstvakantie, voor het geval je deze in het afgelopen jaar gemist hebt. Het kiezen van vijf favoriete uitjes vond ik een behoorlijke uitdaging. We hebben afgelopen jaar zoveel leuke plekken ontdekt in en rond de Betuwe dat ik er gemakkelijk heel veel meer zou kunnen noemen. Hier komen een aantal van mijn favorieten:

Kikkerpad Culemborg

In mijn woonplaats Culemborg kun je erg mooi wandelen. Er zijn verschillende uitgepijlde routes, waarvan het groene Kikkerpad er één is. De route is in totaal 9 km lang, maar kan ook in delen gelopen worden. Je komt langs de Plantage, erg mooi in de herfst met alle herfstkleuren. Een aanrader hier in de buurt is de natuurspeeltuin aan de Sprokkelenburglaan. Zie onze blog voor de andere twee speeltuinen waar je tijdens deze wandeling langs komt. Tot slot is de Zump ook een aanrader om eens te bezoeken en lekker aan te rommelen in de natuur.

Slagmaatpad

In onze blog over het Slagmaatpad, een kids klompenpad in Houten en Bunnik kun je alles lezen over dit leuke uitje. Het is een hele afwisselende route over een oud Fort, door de wei en door het bos met onderweg leuke activiteiten voor de kinderen. Je kunt het hele pad lopen van 7 km, of een keuze maken uit de verschillende mogelijke rondjes vanaf ongeveer 3 km.

Geofort

Als je een dagje geen zin hebt in een wandeling, maar wel een leuk en leerzaam uitje zoekt, dan is Geofort een echte aanrader. Er is hier heel veel te ontdekken voor kinderen van verschillende leeftijden. Je leert over de aarde door zelf te ervaren hoe alles werkt middels allemaal actieve opdrachten. Er zijn speurtochten, een quiz, plekken om te bouwen en nog heel veel meer. Buiten spelen en iets eten kan ook op een stuk dat toegankelijk is zonder kaartje voor het fort zelf.

Wandelroute t natte laand

Een wandeling met leuke activiteiten voor de kinderen kun je vinden op landgoed Haarzuilens. In de blog lees je hoe enthousiast we hiervan thuis kwamen. Naast de route is recent ook nieuwe speelnatuur aangelegd door OERRR. Genoeg te beleven dus.

Natuurkwartier Nieuwegein

Tot slot is het Natuurkwartier in Nieuwegein ook een hele leuke plek. Wij gingen hier naartoe voor het Blotevoetenpad en ontdekten dat er nog veel meer te doen is. Je kunt bijvoorbeeld naar de kinderboerderij en de speeltuin. Zeker de moeite waard om eens te kijken.

Dus jas en wandelschoenen aan en er lekker op uit in de herfstvakantie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.